File somon cu sos de portocale

Un preparat plin de rafinament care vă încântă simțurile.

Printeaza aceasta pagina Descarca reteta (.pdf)
 

Ingrediente

portocale mici 4
cepe 2-3
sare
semințe de mustar
piper alb măcinat
fileuri de somon 4


Metoda de preparare

Fileul de pește se spală și se sărează. Se rade coaja de la 1 portocală și jumătate și se stoarce sucul de la 3 portocale (a patra se folosește pentru ornat). Ceapa se taie mărunt și se amestecă cu zeama și coaja de portocală, cu puțină sare și cu boabele de muștar. Se pune somonul într-un castron și se toarnă amestecul cu portocala peste. Se lasă la marinat cca 30 minute la frigider. Se pune somonul într-un vas care va merge la cuptor, se toarnă sosul peste. Se macină piper alb deasupra (cine vrea). Se dă la cuptorul încins la 180 0C pentru 15 minute.

Reteta in imagini