Tort cu fistic

Un desert elegant numai bun de savurat în orice moment al zilei.

Printeaza aceasta pagina Descarca reteta (.pdf)
 

Ingrediente

Blat:
ouă 10
zahăr praf 250 g
alune măcinate 100 g
migdale 100 g
pesmet 100 g
făină 1 lingură
lămâie 1
unt pentru uns tava

Crema:
cremă mascarpone 500 g
gălbenușuri 3
zahăr praf 200 g

Ornare:

fistic 150 g
frunze de mentă

Metoda de preparare

Frecați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați alunele pisate, migdalele mărunțite, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie și pesmetul, treptat. Când compoziția s-a omogenizat, adăugați făina și albușurile bătute spumă și amestecați prin răsturnare de căteva ori.

Turnați compoziția într-o tavă rotundă, cu diametrul de 25cm, unsă cu unt. Coaceți blatul la foc potrivit. Faceți proba cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt la mijloc si scoateți-l din cuptor doar când este rumenit uniform și copt și la mijloc.

Lăsați-l la răcit. Pregătiți crema amestecând ingredientele până când sunt bine omogenizate. Taiați blatul în 2 foi pe care le umpleți cu crema pregătită. Presărați fisticul zdrobit deasupra cremei.

Reteta in imagini